Radioloppis 2024-08-15 Herrgården Österbybruk

Roslagens Sändareamatörer/SK5RO och Uppsala Radioklubb/SK5DB ordnade även 2024 en gemensam sensommaraktivitet och i år blev det en loppis på samma plats som 2023, på Stallbacken vid Österbybruks Herrgården. Något regn fick vi inte så planerna under tak kunde avskrivas men vi valde av praktiska skäl låta loppisen öppna i Dasset på Stallbacken. Väl valt visade det sig då ”slapp” vi solen. Ett bra väder så fika ute på Bistro Järnet tog de flesta.

Årets säljare blev bara 4 stycken men välfyllt utbud och stort intresse av alla besökare som strömmade till. Uppskattningsvis kom upp emot 50 personer för att både prata runt omkring vårt gemensamma radiointresse samt botanisera i allt begagnat våra säljare exponerade. Stort tack till SA5TIA/Martin, SA5JHA/Jonas, SM5JBF samt SA5BCT för som kom och sålde.

Vi noterade att flera av våra besökare tagit med sig fruar och hundar. För dessa förmodligen mer marginellt radiointresserade fanns vårt fantastiska Orangeri öppet samt en guidad rundvandring i bruket som flera tog och flera trevliga säljare av allehanda på Stallbacken besöktes.   

Planer på om vi ska genomföra en likande radioloppis även 2025 kommer diskuteras på kommande kvartalsmöten i våra respektive föreningar. Österbybruks Herrgårdsstiftelse är informerade om vårt intresse och eventuella planer. Ska vi utveckla den med något annat eller har någon nya idéer så tveka inte höra av er till respektive förening.

Tack alla medlemmar och övriga som kom och deltog och vi tackar Österbybruks Herrgårds husmor Marie som var ovärderligt stöd vid vår planering och genomförandet av radioträffen.    

För Roslagens Sändareamatörer SM5ELC/Janne (Text och Fotot © SK5RO)

Bilder från Radioloppis —-> RSA 240817 (sk5ro.se)